Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Συζητώντας με τον Ισίδωρο Ζουργό (στιγμιότυπα από την εκδήλωση)

Ο Ισίδωρος Ζουργός συζήτησε με τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Χαλάστρας
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στο ΓΕΛ Χαλάστρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέα Ισίδωρου Ζουργού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι με την άφιξη του κυρίου Ζουργού.
Μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό του διευθυντή κ. Αντώνη Γκατζάρα και μιας σύντομης αναφοράς της φιλολόγου κ. Ελένης Παπαδοπούλου στη φιλαναγνωσία, ακολούθησε η προβολή μιας ηλεκτρονικής παρουσίασης της ζωής και του έργου του συγγραφέα καθώς και κριτικές μαθητών στους οποίους ανατέθηκε η ανάγνωση ορισμένων βιβλίων του . Στη συνέχεια, οι ίδιοι μαθητές υπέβαλαν ερωτήσεις στον συγγραφέα σχετικές με το περιεχόμενο των βιβλίων του. Αμέσως μετά τις ερωτήσεις των μαθητών ήταν ανοιχτός να απαντήσει σε οποιαδήποτε άλλη απορία που δημιουργήθηκε όχι μόνο στους υπόλοιπους μαθητές αλλά και στους εκπαιδευτικούς που παρευρέθηκαν. Επιπλέον, ο ίδιος για να έρθει πιο κοντά στον κόσμο, σηκώθηκε από την εξέδρα και άρχισε να περιπλανιέται ανάμεσά τους. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δέχτηκε έναν καταιγισμό από ερωτήσεις από τους περισσότερους παρευρισκομένους. Απάντησε σε όλα τα ερωτήματα αλλά και θαύμασε ορισμένους από τους μαθητές που ξεχώρισαν για τις σύνθετες και ουσιώδεις ερωτήσεις τους.Τέλος , ο συγγραφέας υπέγραψε βιβλία ,συζητώντας με τους αναγνώστες του.
Επικράτησε λοιπόν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα και σ’ αυτό συνέβαλε και ο ίδιος ο συγγραφέας κ. Ζουργός, ο οποίος είναι εκπαιδευτικός και γνωρίζει καλά πώς να προσελκύει το ενδιαφέρον των παιδιών.
Η εκδήλωση κύλησε όμορφα και ο κ. Ισίδωρος Ζουργός με τον αυθορμητισμό, το χιούμορ και την ευχέρεια του λόγου του μάγεψε μαθητές και καθηγητές και τους έκανε να ταξιδέψουν σ’ έναν άλλο κόσμο… στον κόσμο του ονείρου και της φαντασίας… στον υπέροχο κόσμο του βιβλίου.


Ιωάννα Φαλέγκα, μαθήτρια της Α΄Λυκείου και εκκολαπτόμενη δημοσιογράφος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου